“По-добри неща” е женският задължителен сериал! Вероятно вече съм споменала, че аз не си падам по сериали. Харесвам ситкоми. Сериалите не са моето нещо, дори мисля, че най-лошото нещо, което може да се случи на един филм е да има продължение.

За това, когато се влюбя в сериал, си е истинско събитие! Щом е минал ситото ми, значи ще ви говоря за него страстно!

“По-добри неща” го ПРЕПОРЪЧВАМ горещо и с две ръце, високо във въздуха! HBO отново печелят точка. Преди няколко месеца бях супер ентусиазирана за Netflix, но честно казано бързо се разочаровах. HBO, от друга страна е друга бира. Там има доста добри сериали, от тези, които харесвам като Теория за големия взрив, Модерно семейство и абсолютния хит Чернобил, който приковаваше към екрана с невероятна лекота и тъга.

Разбира се, ще намерите още много добри неща за гледане. Гледайте едно от тези неща да е “По-добри неща” (Better things)! Предполагам, че не е популярен много в България. Честно казано случайно попаднах на него и дори не съм чувала някой от познатите ми да го гледа. Има номинации за “Златен глобус” и за “Еми”, а оценката му не е много висока, което е лудост.  “По-добри неща” е създаден, изигран и режисиран от 52-годишната Памела Адлон, която познаваме от Californication (“Секс до дупка”) като, честно най-якия персонаж, след този на Духовни. Тя играе съпругата на агента на Дейвид Духовни и няма как, ако сте гледали поне няколко серии с нейно участие, да не сте се влюбили!

Памела Адлон играе актриса, легенда от стар сериал, но към днешна дата няма особено много роли. Казва се Сам,самотна майка е и има 3 дъщери – малко сладкишче с момчешко име (като малки всички са ангелчета), многознаеща мъжкарана и тийн кокетка-кифла с невероятен тийн нрав.

Сам е ниска и грубовата, но някак елегантно (в съчетание).Сексапилна и привлекателна по много особен начин. Тя е много добра майка, макар че постоянно се повтаря, че не е. Тя е модерна, либерална и разбрана, както и авторитетна и строга. Възпитава сама три момичета, с които откровено псува, говори за своите преживявания с мъжете и трудностите в живота, не забранява, а обяснява и оставя личния опит и пример да учи дъщерите й. Показва им какво е да си вярна и готова винаги на помощ приятелка, да си силна, но и ранима жена, справяйки се с всекидневните предизвикателства сама.

“Няма значение какво ти се случва, а как рефлектира то върху децата ти.”

Този сериал си струва всяка една минута! Изгледах първите 2 сезона изключително бързо, а не е като да разполагам с много време .. 🙂

Този сериал ще ви припомни колко е важно да казваме “съжалявам” и “благодаря” всеки ден. Ще ви покаже колко е важно да сме откровени с децата си, с приятелите си и колко е ценно да бъдеш верен приятел. Ще ви покаже колко различни, сложни и здрави или нездрави връзки можем да имаме с родителите си и как, независимо от това можем да останем човеци до края и даваме любов и уважение. Ще ви покаже, че няма такива силни жени, които могат всичко по всяко време и се справят отлично – ще ви покаже истината, която не завършва с отличен 6.

Заслужава си ВСЯКА ЕДНА МИНУТА …