София е беге варианта за град, който никога не спи. Така е, София е толкова жива, че дори и в 5 сутринта ще намериш какво да правиш и то да е различно от всичко, което си правил до сега или поне ще те изкара от зоната на комфорт. Това си е доста привлекателно.

Както обичам да казвам “Никога не си сам в София”. Ако успееш да се почувстваш самотен в този град, ами излез на среща с него –  на среща със София.

Излез на среща с града 😉

Наистина се срещни със София! Разгледай я, опознай я, докосни я, виж скритите малки кътчета, страстно я прегърни и имайте една невероятна нощ заедно.

Да, знам как звучи, и все пак София може да бъде любов, любовница и приятел – ти избираш или ти моделираш е по-точно да се каже.

Градовете се променят, както се менят сезоните и както се променят хората и това си е съвсем файн! Промяната или премяната на София е процес, който не искаш да изпускаш, повярвай ми. София може да бъде нощен флирт, който на сутринта ще ти се стори coyote ugly. 

А може пък да си ранно пиле и именно сутрин да се влюбиш в града. И има защо!

Сутрините в града са уникално красиви, малко след изгрев слънце. Може да си позволиш да забавиш темпото, докато всички около теб бързат за работа, за лекции или за училище. Много е приятно да виждаш сутрешните физиономии на неразбиращи, но някак удовлетворени хора сутрин, защото сутрин все още нищо и никой не им е скапал деня. Сутрините са красиви, сутрините са мюзикъл и не е никак лошо да потанцуваш, докато минаваш сред забързаните успешни (и не толкова успешни) градски. Потанцувай, подскачайки и прескачайки счупените плочки и дай воля на на доброто си настроение. Не забравяй, че впечатляваш дама! Над всяка красива сграда слънцето ще ти намигне и ще те накара да спреш за секунда и да се потопиш в шедьовъра, който ти показва.

Купи си вкусна закуска от страхотните за целта места на Дондуков, НДК, Шишман или където си попаднал тази сутрин, с ароматно кафе, разбира се и влез в мюзикъла на София с балетна стъпка!

Поседни малко пред Народния, разгледай сградата, помечтай си да живееш там най-горе и си спомни за първото представление, което си гледал там.

Разходи се по малките улички, представи си какво би било да живееш в къщата с ягодите, спомни си за онова гадже, с което си разменихте първата целувка, именно на оградата на тази великолепна къща и с усмивка продължавай да се влюбваш в София. Може би знаеш, а може би не – вече обичаш града повече.

Отиди до Борисовата и се наслади на природата, на безкрайните на пръв поглед пътеки, които ще те отведат там навътре…

Отиди до любимия си ресторант, за да обядваш и да почетеш книга или просто да наблюдаваш града и хората, които го допълват да бъде такъв, какъвто го обичаме.

Посети концерт или изложба, разгледай новите фотографии на моста на влюбените на НДК, купи си билет за концерт и погледай забързаните коли от високо. Отдели няколко секунди да благодариш, че точно днес не си в една от тях.

Поглези се. Изяж един сладолед от многото джелатерии, купи си нещо за спомен от срещата ти със София и докато се усетиш, познай какво? Вечер е.

Леко прохладна. Почти неусетно, но ти усещаш разликата във въздуха. София има свеж дъх на ново изживяване.

Може да се разхождате до сутринта из центъра или да прекарате малко време в градинката на Кристал, Докторска или да вечеряте заедно на някоя скъпа тераса, от която да наблюдавате как улиците на града се превръщат в нощно небе, изпълнено с хиляди звезди.

 

София е тук, приятелю. Всеки ден. Само трябва да я поканиш на среща.

 

Тя ще те накара да се почувстваш страхотно, обещавам!