Днес посетих мини курс по гримиране, организиран от Минерална козметика. Научих някои нови техники за нанасяне на грим – ежедневен, който лесно може да се превърне във вечерен, потвърдих други знания за гримирането, като правилното използване на четки, нанасяне на фон дьо тен и т.н. Беше интересно, полезно и забавно. Да, наистина забавно и лежерно, дори.  Поиграхме си с цветовете и сенките, светлината и отдадохме почит в 12 часа, когато пуснаха сирените. Бяхме в нещо като приятелски кръг, макар че не се познавахме. Така с лекота минаха два часа в грим с минерална козметика, закачки и записки.

(Успях доста добре да се гримирам btw)

Минерална козметика са приятелчета на Земята и се радвам, че има такива български гримове! Те са достъпни и лесни за използване. Най-важното за тях е, че са натурална козметика, най-добрата алтернатива на всички гримове, пълни с химии, които ни заливат постоянно в магазините и в рекламите. Продуктите на Минерална козметика са абсолютно безвредни за всякакъв тип кожа, съставките им са естествени земни пигменти и минерали, които защитават от слънцето, освежават и дори лекуват различни кожни проблеми. И са водоустойчиви!

Използвайки този грим, ние всички ще сме приятелчета на Земята, защото в него няма парабени, силикони, талк, консерванти или добавени аромати. Не са тествани върху животни!

минерална козметика

Дами, а защо и не и господа, давайте смело и пробвайте минералната козметика. Не забравяйте, че с малки стъпки, като тази да използваме чисти продукти в ежедневието си, ние допринасяме за една по-чиста планета.  С други думи, правейки се красиви всеки ден, правим и Земята по-красива.

А в този дъждовен ден, за да се скрием от дъжда, след курса посетихме набързо “Космос” за гурме кафе с баклава, където бях невероятно приятно изненадана, че ползват сламки от ПАСТА!

Сламката!

Един ден – две приятелчета на Земята! А навън нека си вали… 🙂