Великден. Почивни дни, изпълнени с купища храна, безброй трапези, ходене на гости, посрещане на гости. Ако сте като мен и се прибирате в роден град за празниците, то тогава знаете, че трапезите наистина са безброй!

За това и реших да си открадна малко време за един пикник. Разбира се, предвид натоварената програма на “почивката”, успях да открадна само около 2 часа за нещо наистина приятно, което наричам мини пикник.  Почивните дни са за това – истинските почивни поне 😉

Измежду всички козунаци, яйца (пак яйца и яйца), агнешко и зелени салати, нека намерим време за бутилка розе, шоколадови глезотии и сирена в парка на зелената поляна. Да се отпуснем, да се насладим истински на малките удоволствия, да се оставим на малките изкушения, на приятните разговори и да прегрешим (за малко).

Ето как става един мини пикник: една бутилка вино, чаши за вино за многократна употреба, предварително нарязани плодове и/ли зеленчуци, като ябълки, моркови, сливи, круши, банани (и т.н.), вода, сок или каквото предпочитате (в стъклени бутилки, моля), малки сладки изкушения като ядки, шоколадови яйца, всякакви шоколадчета, бонбони, френски макарони, 2-3 вида твърди сирена. Трябват ви още добра компания, усмивки напук на всички пълзящи буби из парковете и нещо удобно, на което да седнете на земята или да легнете и да се отдадете на заслужен айляк в градски условия.

Моят мини пикник беше в парк Вапцаров, Димитровград, където ви съветвам да опитате и вие да си направите мини пикник, ако посетите града! Има много и хубави поляни за тази прекрасна цел.

 

Приятните разговори на чаша вино и лека следобедна закуска ще ви откъснат от лудата спирала на обикаляне на роднини и пребогати трапезни маси. Нека си признаем, че всички мечтаем да си крадем по малко време за себе си и да се поглезим. Всички го правим, така че нека го правим със стил 🙂

 

Enjoy!