Филмите с Брус Уилис, които да гледаме отново!

Днес Брус Уилис има рожден ден – честит да е! Ще ни влезнат в употреба няколко стари филма с него, които да изгледаме отново в тези домошарски дни и нощи 🙂

Брус Уилис е американски актьор, продуцент и певец, носител на много награди. Да – певец! Роден е във военната база на германския град Идар-Оберщайн в Германия. През 1957 г. семейството му се връща в американското градче Пенс Гроув, Ню Джърси. Брус е бил буйно дете с не много добър успех в училище. Свирил е в малък оркестър и е участвал в училищната театрална трупа. След завършването на училище, записал да учи Монтклеърския държавен колеж, за да продължи театралното си образование. През 1979 г. започва да играе малки роли в театри, а през следващите две години има и малки участия във филми.

А ето кои филми с негово участие си струва да се изгледат отново:

Съдружници по неволя (1985 – 1989) – стар забавен сериал, в който Брус Уилис си партнира със Сибил Шепърд. В сериала те са частни детективи и ще видите комбинация от драма, комедия и романс – класическа пародия на телевизионните детективски шоута. Помня го от детството си и ми се струваше много забавен!

Смъртта й прилича – един от любимите ми филми от онези странни деветдесетарски времена! Фентъзи комедия с Мерил Стрийп и Голди Хоун, които са жените на Уилис в тази забавна и странна история в търсенето на вечния живот. Не искам да разказвам сюжета, ако има някой, който не го е гледал, защото си струва да се гледа! Аз самата съм го гледала десетки пъти и няма да откажа пак! Дори само сбора актьори ме радва заедно на екран.

Криминалеролята на Уилис в този шедьовър на Тарантино е изключителна! Историята му е толкова смахната и продължава да преминава през всякакви откачени перипети, чак става смешно – от онова смешно, на което се смееш с глас и ти падат пуканки от устата. А филма си е просто ТАРАНТИНО, бейби!

 12 маймуни – история за пътуване във времето, за проблемите на времето и паметта, вдъхновен от краткия филм „La Jetée“. Това е един от най-странните филми, които съм гледала повече от веднъж! Тук Брад Пит играе сериозна роля за това…Брус Уилис играе осъден дребен престъпник от поколение напред в бъдещето, когато остатъка от човечеството живее в запечатана подземна среда вследствие заразяването на повърхността на света с болест, която избива по-голямата част от човешката раса през 1996 – 1997. Абе гледайте го!

Армагедон – без да обяснявам много – гледайте го пак! Знам, че не е особено добре направен и напомня на сапунка на много моменти, но пък любовната история е трогателна, саундтрака велик, актьорския състав също е на ниво, така че заслужава отново една-две сълзи.

Шесто чувство – има ли смисъл да го рекламирам, не знам..В центъра на сюжета са отношенията между детски психолог с тежки семейни проблеми и неговия пациент – малко момче, което вижда призраците на умрели хора. Едва ли има някой, който не е настръхвал на известната сцена от филма. Мисля,че трябва да го гледаме пак!

Девет ярда и Десет ярда – тези два филма наистина съм ги гледала стотици пъти и то съвсем скоро ги гледах отново! Обичам ги, особено първия! Ролята на Брус Уилис е страхотна, историята е увлекателна и забавна! Мафията, сериен убиец, зъболекар, лудата му жена, още убийци, нова любов, стари дразги….Можете да ги гледате и двата много, много пъти!

Брус Уилис е участвал в ужасно много филми и има още, които определено заслужават да се гледат отново! Не се колебайте да си ги припомните!

А за феновете на “Умирай трудно” нямам какво да кажа, освен гледайте всички части на филма отново! 

2020-03-17T21:14:34+00:00

Остави коментар

Пишете ми

  • 0898 595 707
  • contact@svetatnageri.eu
  • svetatnageri.eu
  • svetatnageri