Добрите примери

До 16 април в Светът на Гери Хейт вторник няма да има! Имаме нужда повече от всякога да си споделяме добрите примери на съпричастност,позитивизъм и добрина. Имаме нужда да бъдем добри! Този коронавирус ще ни покаже колко човечни сме сега, можем ли да бъдем обединени като общност и колко ценим живота…

Мислех си един ден (преди много време), когато бях в метрото и гледах хората, какво имат по лицата си. Знаете ли какво имат и имаме всички – бръчки, пъпки, белези, бенки, точки и всякакви “несъвършенства”. Имат всичко онова, което няма да видите по лицата им във Фейсбук. Да! Толкова сме фалшиви. И да – толкова е тъжно. Така че, нека да покажем, че в тези сурови времена още има емпатия, още има добри дела, надежда, обич, още се подават ръце, удрят се рамена за подкрепа… Още сме хора, бе хора!

Както казва Елън Дедженеръс – интернет е нещо страхотно и трябва да го използваме, за да правим добри неща и да ги споделяме със света. И още: „Имаме нужда от повече добрина, повече състрадание, повече радост и повече смях. Аз определено искам да допринеса в това.“

Коронавируса вече предизвика не малко хора да покажат големите си сърца:

Екип от медицински специалисти от Китай пристигна с полет на China Eastern Airlines в италианската столица (Рим), за да помогне в овладяване на кризата. 9-ма специалисти, водени от вицепрезидента на китайския Червен кръст Янг Хуичуан и професора по сърдечно-белодробна реанимация Лианг Зонган, отидоха заради  Covid-19. Докторите са занесли 31 тона медицинско оборудване, респираторни апарати, десетки хиляди маски и защитни облекла, които се разпространяват през мрежата на италианския Червен кръст.

“Присъствието на тези експерти, които ще споделят с нас своите знания за разпространението на заразата, ще помогне на нашите специалисти в това, което е най-важно в момента – борбата и победата над вируса.”

(гледайте видеата как италианците пеят и си повдигат духа)

Angel Baby – чувалче с кауза заявиха това:

“От този момент спираме временно да шием чувалчета и започваме да произвеждаме маски за болниците, полиция и т.н. Наша разработка за многократна употреба – 3 слоя – с иглонабит текстил по средата. Със сигурност са с много по-добра защита от еднократните. Излишно е да споменаваме, че са безценни и нямат цена… Маските не се продават! Ще произведем, колкото ни стигнат силите…Чувалче с кауза! Останете здрави!”

Играчът на Кливланд Кавалиърс Кевин Лав дари 100 000 долара в подкрепа на служителите на арената, които работят почасово след като игрите в НБА са спряни заради коронавирус. Тази подкрепа е важна за хората, които губят работата си, дори и временно.

Ученици правят картички за всички, които са под карантина в Небраска,за да ги накарат да се почувстват по-добре и да знаят, че не са сами.

От БЧК ни напомнят, че хранителни пакети на възрастни хора ще бъдат предоставяни и от програмата с партньорство им с БИЛЛА „Купи и дари“.

Столична община организира доставка по домовете на лекарства и храна на самотно живеещи възрастни хора, които нямат близки, с хронични заболявания или трудно подвижни. Телефонът за връзка е 02 8188522 и 02 8188523. Доставката ще се извършва от общински служители и при нужда от доброволците на Столична община и БЧК.

Много компании предоставят безплатно услугите си, за да могат децата да имат достъп до образование по време на пандемията. У нас по БНТ 2 и БНТ 4 могат да се гледат уроци също! Други големи компании пък са гъвкави с плащанията и отпуските, за да могат служители им да се справят със ситуацията, като Старбъкс – ”catastrophe pay”. В САЩ, например нямат точно платен отпуск, като нашия, за това веригата е решила да плаща сумата за изработени 14 дни за своите служители, които са в риск от зараза. Всички компании са изпратили служителите си у дома, когато естеството на работа го позволява, а когато не го позволява – предоставят всичко най-необходимо, включително и психологична подкрепа.

Бъдете добри!

Да си споделяме повече добрите примери – знам, че ги има!

Не забравяйте възрастните си съседи – питайте ги дали имат нужда от нещо,дали имат нужда от помощ с пазаруването, ходене до аптеката? Компания на безопасно разстояние?

2020-03-14T16:15:26+00:00

Остави коментар

Пишете ми

  • 0898 595 707
  • contact@svetatnageri.eu
  • svetatnageri.eu
  • svetatnageri