Преди около 2 седмици бях много приятно изненадана от една от големите вериги магазини. Магазинът е Кауфланд, а изненадата – торбички за многократна употреба, с които да пазаруваш плодове и зеленчуци. Торбичките са 2 в комплект и могат да се използват (всъщност) за всякакви неопаковани продукти.

Струват 1.99 и с тях може дори да пестиш от продуктите. На везната, на която се теглят плодовете и зеленчуците има опция да изберете, че пазарувате с многократна торбичка от Кауфланд и ползвате малка отстъпка от цената на продукта.

Това е чудесен стимул да се заредите с 2 комплекта торбички (като мен), които можете да ползвате отново и отново и отново в големите вериги магазини.

Очарована съм, че Кауфланд (една толкова голяма верига) има силно отговорно отношение към опазването на околната среда! И това не е само в тези торбички..

Макар, че съм привърженик на пазаруването от местни пазари и фермерски базари, ми се налага да пазарувам и от големите вериги супермаркети като Кауфланд, Билла, Лидл, Фантастико. Не мога да отрека, че е много удобно да имам всичко под един покрив от рукола и салата айсберг до паста за зъби,прах за пране и връзки за обувки. Най-често пазарувам в Кауфланд и като цяло съм доволна от това, което получавам. Има още много какво да се желае в много отношения, но със сигурност ме спечелиха с политиката си за отговорност към природата. В повечето големи вериги магазини няма много видими доказателства за това, че са приятелчета на Земята, поне не са видими за нас-крайните потребители. В Кауфланд започват да показват все повече и то по начин, по който да бъдат разбрани през цялата обиколка на техен магазин по време на пазаруване. И знам, че ще мине време, докато всички осъзнаем, че опазването на природата и ценните й ресурси е отговорност на всички, но все пак виждам светлина в тунела от пластмаса и Кауфланд са част от тази светллина, за което им благодаря.

Можете да се запознаете с това как опазват околната среда и какви ценности изповядва една от най-големите вериги супермаркети – https://zanas.kaufland.bg/otgovornost/opazvane-na-okolnata-sreda.html